swoppers.se

Ergonomiskt skrivbord

Hem > Ergonomiskt skrivbord

Länkar

Matta i barnrum

Läs mer >

Ergonomiskt skrivbord

Ergonomi är mycket viktigt för att du ska minska risken för belastningsskador och kunna utföra ditt arbete så optimalt som möjligt. Det spelar ingen roll om du arbetar på ett kontor eller om du har ett eget kontor i din privata bostad. Här får du läsa mer ergonomiskt skrivbord, vilka fördelar de har och vad du ska tänka på inför ett köp.

Ergonomi skrivbordsarbete

Det finns flera saker som är viktiga att tänka på för att få ett ergonomiskt skrivbordsarbete. Du behöver bland annat se till att du har en stol som är höj- och sänkbar, men du behöver också säkerställa ett skrivbord med ergonomiska funktioner. För en optimal arbetsposition och arbete i ergonomi krävs att du har rätt mått inställda. Den optimala ställningen är att du sitter rak i ryggen, med skärmen i en höjd som gör att du inte behöver böja nacken. Även axlar ska vara i en avslappnad position och armarna i ett 90 graders vinkel mot skrivbordet.

Köpa höj- och sänkbart skrivbord billigt

Vill du hitta ett riktigt bra höj- och sänkbart skrivbord billigt rekommenderar vi att du tittar på onlinebutikerna. Det är nämligen i onlinebutikerna, som exempelvis DPJ Workspace hittar du höj och sänkbara skrivbord.  I onlinebutiken Elite Kontorsmöbler finns skrivbord höj- och sänkbart i många olika varianter och uppskattas både av företagskunder och privatpersoner. Den främsta fördelen med den här typen av bord är att du kan ställa in de så att de passar just dig. Många är också utformade på ett sådant sätt att du själv kan välja om du vill stå upp och arbeta eller om du vill sitta. Du hittar olika modeller som bland annat t-stativ, hörnbord och mobilt stativ. Observera att den här typen av bord oftast är dyrare i inköp, men har en lång livslängd, garanti och många användningsområden. 

Vill du ha tips på var du kan köpa bra ergonomiska skrivbordsstolar kan du läsa våra tips och vad du ska tänka på. Med ett komplett set med skrivbord och skrivbordsstol som är justerbara kan du själv välja om du periodvis vill stå eller sitta ner under arbetsdagen hemifrån, vilket kan påverka din hälsa i längden.

Höj- och sänkbart skrivbord

Du har säkerligen fått höra att höj- och sänkbara skrivbord är bra för din arbetsställning, men hur? Enkelt förklarat är den här typen av skrivbord justerbara, vilket betyder att du kan både höja och sänka efter eget behov. De gör de utmärkta för dig som vill arbeta mer ergonomiskt eller för dig som vill ha mångsidiga bord till företaget. 

* Passar för alla människor – oavsett längd

* Kan justeras i höjd och i vissa fall fungera som ståbord

* Kommer i många olika former och storlekar för att passa just dig