swoppers.se

Ergonomisk skrivbordsstol

Hem > Ergonomisk skrivbordsstol

Länkar

Matta i barnrum

Läs mer >

Ergonomisk skrivbordsstol

Spenderar du många timmar framför datorn och vid skrivbordet är det viktigt att du har en upprätt och ergonomisk position. Genom att investera i en ergonomisk skrivbordsstol minskar du risken för belastningsskador som kan orsaka smärta i både rygg, axlar, skuldror och nacke. Här får du läsa mer om vad du ska tänka på i samband med ditt köp.

Vad är en ergonomisk stol?

En ergonomisk stol är kort och gott en stol som är utformad för att säkerställa att du får en så bra sittposition som möjligt. Stolen kan vanligtvis justeras i både längd, höjd och djup och ger bra support för rygg, ländrygg och axlar. Det gör att du kan arbeta längre vid datorn eller skrivbordet, utan att uppleva smärta.

Varför en bra ergonomisk kontorsstol?

Idag väljer de allra flesta företag, kontorslandskap och hemarbetare att investera i en ergonomisk skrivbordsstol, just för att minska belastningsskador på kroppen och på de anställda. 

* En bra ergonomisk kontorsstol hjälper dig att stödja hållningen och ser till att du sitter mer korrekt. 

* Du får ett minskat tryck på dina höfter och får ett bekvämare och bättre sittdjup. 

* Att använda en kontorsstol som är ergonomisk gör arbetsdagen mycket enklare, tack vare de många funktionerna. 

* Du kan justera stolen i djup, höjd och ibland även längd.

Tips på onlinebutiker med ergonomiska kontorsstolar

Det finns mängder med ergonomiska kontorsstolar som du kan köpa och som är specifikt framtagna för hemmabruk. Du hittar möblerna i både fysiska butiker såväl som på nätet. Här nedan tipsar vi om fyra stycken professionella och bra butiker med stort utbud.
Beliani
DPJ Workspace
Elite Kontorsmöbler
AZ Design

Beliani är en mycket populär och uppskattad onlinebutiker som erbjuder ergonomiska kontorsmöbler, t.ex. kontorsstolar, samt skrivbord och annan inredning till din bostad. Här hittar du klassisk skrivbordsstol för barnrummet, men också gamingstolar och kontorsstolar i olika färger. Hos Beliani får du alltid högkvalitativa produkter till ett riktigt bra pris och kan beställa med leverans till dörren. Beliani startade upp år 2009 och har sedan dess erbjudit kostnadsfria leveranser till hela Sverige. 

 • Snabb leverans
 • Konkurrenskraftiga priser
 • Stort utbud
 • Välfungerande support

Söker du efter en ergonomisk kontorsstol kan du vara säker på att hitta den hos DPJ Workspace. Det här företaget erbjuder högkvalitativa, ergonomiska och säkra stolar för alla typer av ändamål – från kontor till gaming eller läxläsning för barn och ungdomar. DPJ Workspace erbjuder professionella och tåliga möbler till kunder i hela Europa och har sedan år 2008 haft en tydlig nisch – kontor och ergonomi. 

 • Stort fokus på kontorsmöbler
 • Ergonomiska kontorsmöbler med bra priser
 • Butik och onlineshop
 • Erbjuder uthyrning

Ergonomiska stolar hittar du snabbt och enkelt på Elite Kontorsmöbler. Det som utmärker det här företaget lite extra är deras fantastiska prisgaranti, deras ständigt fria frakt, samt deras långa garanti på alla stolar och alla kontorsprodukter. Alla beställningar hanteras även direkt, så att du kan få din leverans så snabbt som möjligt. Här hittar du kontorsstolar i alla möjliga prisklasser – från budget till riktig lyx. 

 • Snabba leveranser
 • Prisgaranti på alla produkter
 • 2 års garanti
 • Stort utbud av kontorsstolar

Ergonomiska stolar finns det gott om på AZ Design. Här kan du handla som både företag och privatperson och hitta högkvalitativa kontorsmöbler och annan inredning för hem och företag. Du hittar även eventmöbler såväl som ett stort utbud av fina utemöbler. AZ Design ligger i den lite högre prisklassen, men säkerställer en lång hållbarhet, garanti och stolar som verkligen ger support och minskar risken för belastningsskador. 

 • Stort utbud av kontorsmöbler
 • Erbjuder inredning för hem och företag
 • Support via chatt
 • Många betalningsmetoder

Varför är ergonomi viktigt?

Att ergonomi är något som är viktigt är det redan många som är varse om, men hur viktigt är det egentligen och vad säger forskningen? Genom åren har otaliga forskningsprojekt och studier genomförts gällande just ergonomi, där bland annat en studie från KTH som Arbetsmiljöforskning hänvisar till, som visade att effektiviteten och produktionen hos anställda minskade radikalt om arbetspositioner inte var bra. Även Arbetsmiljöverket trycker väldigt hårt på att ergonomin på kontor och arbetsplatsen måste uppfyllas, t.ex. med ergonomisk skrivbordsstol. Felaktiga arbetspositioner kan annars leda till långvariga eller kortvariga smärtor i rygg, nacke, höft eller leder. 

Det är inte bara viktigt att det finns en bra ergonomisk skrivbordsstol, utan även ett bra skrivbord kan göra att din hållning och välmående blir bättre. Läs våra tips på varför du även ska investera i ett ergonomiskt skrivbord.