Att inreda ett barnrum

Att inreda ett barnrum

De flesta inredare drömmer om att få inreda barnrum. Det är lika oavsett om man är professionell inredare och alltså gör i ordning rummet yrkesmässigt eller om man gör det för skojs skull hemma. Det är alltid något speciellt med barnrum, och så ska det naturligtvis också vara. Det finns många anledningar till att det är roligare att göra i ordning barnrum än vuxenrum, men en av de viktigaste faktorerna är att man kan släppa loss sin fantasi och kreativitet fullt ut. Men, det beror givetvis också på att det finns så många fina och spännande barnmöbler och inredningsdetaljer att välja på. Det är helt enkelt lätt att hitta saker att skapa en rolig och mysig miljö av.

Om du inreder rummet åt dina egna barn är det förstås lättare att veta hur rummet ska se ut och vilka önskemål barnet har. Mamma och pappa är de som känner sitt barn bäst, och de vet förstås exakt vad barnet gillar och är intresserad av. Och barnets intressen ska självklart avspeglas i rummet skriver man på rundamattor.se. Nästan alla små tjejer har någon gång en period då färgen rosa och prinsessor överskuggar allt annat. Vilken liten tjej har inte drömt om att vara en riktig prinsessa med krona och allt. Och då är det väl självklart att man ger henne ett riktigt prinsessrum. Och tack vare det stora utbudet är det inte så svårt. Man bäddar en barnsäng med krona på, hänger upp en romantisk sänghimmel och lägger på en barnmatta med motiv av en utvald Disney-prinsessa eller väljer en matta med en stor gyllene krona på.

Vips har man ett rum värdigt familjens lilla prinsessa.  Om bilar och motorer som brummar är barnets stora intresse ska det givetvis också synas i inredningen. Då kan man välja en barnmatta med biltema. Kanske en matta med motiv från filmen Bilar eller en lekmatta med gator och vägar där man kan köra med leksaksbilarna. Just mattor är en av de inredningsdetaljer som finns i ett stort och spännande utbud och som gör stor skillnad mellan rum  för barn och rum för vuxna. Utbudet av barnmattor innehåller färg, mönster och  roliga idéer. I utbudet finns barnmattor med massor av kända motiv från filmer och spel som alla barn känner till. Men barnmattor är inte bara en matta som ligger på golvet för att göra det varmt och ombonat. Det finns också speciella lekmattor, där mattan fungerar som en lek- eller spelplan.

e mest kända av dessa är kanske mattorna med gator för bilar, men det finns också lekmattor med bondgårdstema, stadsbilder, slott . Ja, det finns till och med piratmattor som är kompletta med öde ö och nedgrävd skatt och klara för den lille piraten att inta. Vissa mattor är utformade som pussel, eller hopphagar och inbjuder till traditionella lekar. Men det finns också barnmattor som inte ens ser ut som en matta, utan mer som ett husdjur. Inred barnrummet med ett ulligt får, en katt eller en hund som både är matta och mysdjur.